Poliția Dâmbovița! Cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj, reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore!


În dimineața zilei de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au descins la domiciliile a doi bărbați, de 46 și 17 ani, din Târgoviște.

Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj.

Din investigațiile efectuate a reieșit că cei doi, la data de 30 mai a.c., în timp ce s-ar fi aflat într-o stație de alimentare cu carburant din Târgoviște, ar fi lipsit de libertate un tânăr de 23 de ani, respectiv nu i-ar fi permis să iasă dintr-un birou, l-ar fi amenințat cu acte de violență și l-ar fi agresat fizic pentru a obține o înregistrare compromițătoare cu soția bărbatului de 46 de ani.

Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, pe parcursul zilei de ieri, urmând ca astăzi, 14 iunie, să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1