May 4, 2024
News Ticker

Focus Grup la Camera de Comerț Dâmbovița! Proiect de act normativ din cadrul Start-Up Nation 2024!

În data de 29 aprilie 2024, ora 11.00, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, invită la sediul instituției, antreprenorii, companiile de consultanță și tinerii interesați în crearea unui business, la un FOCUS GRUP, privind proiectul de act normativ, din cadrul Programului Start-Up Nation 2024, lansat în consultare publică în data de 23 aprilie 2024.

Extrem de important de reținut: Această ediție va fi finanțată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027 și diferă semnificativ ca format față de edițiile anterioare.

Programul Start-Up Nation 2024, va avea 2 piloni:

Pilonul I Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor: Acest pilon este adresat tinerilor cu vârsta între 18 ani și până în 30 de ani neîmpliniți la momentul înscrierii în program, inclusiv persoane reîntoarse în țară din străinătate.

Pilonul II Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă: Acest pilon este adresat tinerilor cu vârsta între 30 ani și până în 35 de ani neîmpliniți la momentul înscrierii în program, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, șomerilor (inclusiv șomeri de lungă durată), persoanelor inactive și persoanelor din grupurile dezavantajate pe piața muncii, care au domiciliul în regiunile mai puțin dezvoltate.

 

 Sprijinul financiar va fi de maximum 250.000 lei/afacere, cu o contribuție proprie de 10%.

În cadrul acestei componente se va avea în vedere asigurarea accesului la cursuri de formare în vederea dobândirii de competențe antreprenoriale pentru un număr estimat de 4.600 de persoane, iar ulterior vor fi finanțate 2.500 de întreprinderi înființate.

 

Propunerile, sugestiile, opiniile vor fi centralizate și transmise de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița prin Serviciul Proiecte, Relații Interne și Internaționale, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Propunerea dumneavostră contează!

Alătură-te comunității mediului de afaceri!

https://economie.gov.ro/proiect-de-ordonanta-de-urgenta-a-guvernului-privind-aprobarea-si-implementarea-programului-pentru-stimularea-intreprinderilor-mici-si-mijlocii-start-up-nation-romania-editia-2024/

 

Alexandra Ioana Pîrlea

Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene

Serviciul Proiecte, Relații Interne și Internaționale

Tel: 0751.153.703/0769.617.752

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1