Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița! Îi așteptăm cu mare drag și pe studenții și profesorii turci la Universitatea Valahia Târgoviște!


Învățământul, economia, cultura și oamenii inimoși ridică parteneriatul Turciei cu Dâmbovița la cel mai înalt grad de colaborare bilaterală!
🇹🇷🇷🇴La invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan și a senatorului Titus Corlățean, Excelența Sa, Ambasador al Republicii Turcia, domnul Özgür Kıvanç Altan a fost astăzi, în vizită oficială în județul Dâmbovița.
🇹🇷🇷🇴Discuțiile au vizat dezvoltarea parteneriatelor cu investitorii turci, dar și crearea de noi oportunități de investiții în județul nostru.
🇹🇷Universitățile din Turcia au experimentat o ascensiune semnificativă în calitatea educației și cercetării în ultimii ani, susținută de investiții substanțiale în sistemul de învățământ superior. Aceste investiții au contribuit la consolidarea legăturii dintre cercetare și mediul economic, facilitând transferul de cunoștințe și tehnologii din mediul academic către sectorul privat.
🇹🇷Astfel, Turcia a demonstrat un angajament puternic față de dezvoltarea educației și inovării, consolidându-și poziția în peisajul academic și economic internațional.
🇷🇴🇹🇷În acest context, am discutat despre posibile parteneriate între Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitățile din Turcia, dar și consolidarea și extinderea relațiilor dintre mediul de afaceri turc din Dâmbovița și Universitate.
🇷🇴🇹🇷Am speranța că studenții și profesorii din județul nostru ar putea beneficia de programe de schimb de experiență în Turcia prin intermediul parteneriatelor între instituțiile de învățământ din cele două țări. Aceste programe ar putea include schimburi academice, stagii de practică sau proiecte de cercetare desfășurate în colaborare cu universități turcești. Prin participarea la astfel de programe, studenții ar avea oportunitatea de a învăța despre cultura și sistemul educațional din Turcia, de a-și dezvolta abilitățile interculturale și de a-și îmbogăți cunoștințele academice și profesionale. Este important ca autoritățile locale și instituțiile de învățământ să promoveze și să faciliteze astfel de inițiative pentru a sprijini dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din Dâmbovița.
Îi așteptăm cu mare drag și pe studenții și profesorii turci în Universitatea noastră pentru astfel de proiecte și schimb de experiență.
Claudia Gilia – Prefectul Județului Dâmbovița
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1