February 21, 2024
News Ticker

Ion Leonard Dicu, Primarul Comunei Pietroșița! Vești foarte bune pentru locuitorii satului Dealu Frumos!

❗ VEȘTI FOARTE BUNE PENTRU LOCUITORII SATULUI DEALU FRUMOS ❗
După aproape 2 ani de așteptări, S-A APROBAT FINANȚAREA prin PROGRAMUL NAȚIONAL DE INVESTIȚII “ANGHEL SALIGNY” a proiectelor de gaze depuse de localitățile din Județul Dâmbovița, printre care și proiectul „ÎNFIINȚARE REȚEA DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN SATUL DEALU FRUMOS, COMUNA PIETROȘIȚA, JUDEȚUL DÂMBOVIȚA”, pentru care administrația locală a Comunei Pietroșița a încărcat cererea de finanțare pe platforma Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” încă din data de 20.04.2022.
Am fost nevoiți să avem răbdare și să așteptăm mai mult decât ne-am fi dorit, dar mai ales într-o comună mică, proiectele de dezvoltare de asemenea amploare sunt strâns legate de posibilitatea de a obține FINANȚARE, iar obstacole au fost destule. Niciodată nu am fi putut să suportăm valoarea unui asemenea proiect din bugetul local.
Încă din anul 2019, cetățenii satului Dealu Frumos ar fi putut beneficia de implementarea proiectului de distribuție gaze naturale, pentru care se aprobase finanțarea proiectului depus de administrația locală prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), conform Ordinului Președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză nr. 297/24.10.2019, dacă nu s-ar fi dispus desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), la doar un an după ce a fost înființat conform O.U.G. nr. 114/2018, adică imediat după ce proiectele au fost verificate și aprobate.
De finanțarea din fonduri europene a acestui proiect, prin Programul Operațional INFRASTRUCTURĂ MARE – POIM, nu am putut beneficia, deoarece nu aveam cum să îndeplinim condiția impusă de program ca un număr de minim 1000 de gospodării să se branșeze la rețeaua de gaze, având în vedere că în satul Dealu Frumos avem cel mult 450 de de gospodării care ar reprezenta potențiali beneficiari.
Finanțarea națională a proiectelor de gaze s-a lăsat mult așteptată, în timp ce oportunități de finanțare pentru asfaltare drumuri au mai apărut și era normal să depunem proiecte și să atragem fonduri nerambursabile (europene, naționale sau prin Consiliul Județean Dâmbovița). Ni s-a reproșat că am asfaltat în Dealu Frumos, înainte de a introduce rețeaua de gaze, dar ar fi fost nefiresc să nu asfaltăm niciun drum în Dealu Frumos, în ideea că la un moment dat vom obține finanțare pentru gaze, cu atât mai mult cu cât implementarea proiectului de gaze este de durată. Eu nu cred că alți primari, în localitățile în care nu au sistem de distribuție gaze naturale, au lăsat toate drumurile neasfaltate până acum, ca să aștepte finanțarea pentru proiectele de gaze.
Știm cu toții că fără BANI nu se poate face nimic pentru dezvoltarea comunei, de aceea ne adaptăm situației și facem totul în funcție de cum apar oportunitățile de finanțare, iar în acest caz, pentru a se introduce rețeaua de gaze în satul Dealu Frumos, se va interveni cu lucrări pe marginea drumului, cu condiția aducerii drumului la starea inițială.
Acum că avem dovada finanțării, continuăm demersurile pentru obținerea avizului tehnic de racordare atât de la Distrigaz Sud Rețele – pentru componenta de DISTRIBUȚIE gaze naturale a proiectului , cât și la SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE TRANSPORT GAZE NATURALE “TRANSGAZ” S.A. privind componenta de RACORDARE la conducta de înaltă presiune DN500 Sinaia – Fieni a unui modul SRMP (STAȚIE DE REGLARE MĂSURARE PREDARE), propus a fi amplasat în satul Dealu Frumos.
Urmează elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, care sunt condiționate de încheierea contractului de finanțare.
Implementarea unui asemenea proiect este de durată, având în vedere complexitatea unei investiții de o asemenea amploare, dar și aspectele care țin de finanțarea și execuția branșamentelor locuitorilor satului Dealu Frumos la rețeaua de gaze.
MULȚUMIM ÎNCĂ O DATĂ DOMNULUI PREȘEDINTE AL CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, CORNELIU ȘTEFAN, PENTRU TOATĂ SUSȚINEREA ACORDATĂ PROIECTELOR DE DEZVOLTARE A COMUNEI PIETROȘIȚA!
Cu multă muncă și răbdare, cu bună credință și cu foarte multă voință, administrația locală a Comunei Pietroșița va reuși să implementeze încă un proiect extrem de important pentru dezvoltarea satului Dealu Frumos.
Nimic nu e ușor și nu se face de pe o zi pe alta, dar în ciuda tuturor problemelor întâmpinate, vom face tot ce stă în puterea noastră să susținem acest proiect până la capăt.
CU DUMNEZEU ÎNAINTE!
CU RESPECT,
AL DUMNEAVOASTRĂ PRIMAR: DICU ION
Ion Leonard Dicu – Primarul comunei Pietroșița
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1