February 21, 2024
News Ticker

Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Judecătoria reprezintă o instituție importantă!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon am participat la inaugurarea sediului modernizat al Judecătoriei Târgoviște, reper de încredere și de speranță, în dreapta și echitabila aplicare a legii.
Legile sunt acelea care guvernează civilizația noastră, oferind șanse egale tuturor în împlinirea aspirațiilor lor legitime, dar și pentru ca lumea noastră să fie un spațiu primitor și nediscriminatoriu pentru toți oamenii.
Aplicarea legii, împărțirea dreptății și soluționarea inevitabilelor diferende dintre oameni reprezintă o activitate nobilă, dar deloc ușoară, de
aceea, Judecătoria reprezintă o instituție importantă ce asigură buna rezolvare
a oricăror probleme ce apar și care cer o soluționare legală.
Binecuvântarea sediului modernizat al Judecătoriei este un act firesc și necesar, deoarece reprezintă un act de manifestare al valorilor creștine și românești în care crede majoritatea concetățenilor noștri, dar el arată și că împărțirea dreptății este un act de instituire dumnezeiască absolut necesar oricărei comunități umane.
Unul din atributele lui Dumnezeu este acela de Atotdrept, de aceea, a împărți dreptatea este o formă de a sluji Lui și oamenilor, cu responsabilitate și cu onestitate.
La finalul manifestării am oferit din partea Înaltpreasfinției Sale 10 biblii pentru a fi așezate în sălile de judecată.
Felicitări tuturor celor care s-au implicat în ducerea la bun sfârșit a acestui proiect atât de necesar comunității noastre locale!
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1