PS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vizită pastorală în parohii ale Protoieriilor Târgoviște Sud și Titu!


Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat joi, 19 octombrie 2023, o vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Sud și Titu.

Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Lazuri, Văcărești, Gura Șuții și Românești, precum și sediul Protoieriei Titu.

La Parohia Lazuri, Protoieria Târgoviște Sud, Mitropolitului Nifon i-au fost prezentate lucrările de la capelă, cancelaria și casa parohială, unde, în prezent, se realizează ultimele finisaje.

La Parohia Văcărești, Protoieria Târgoviște Sud, unde a fost reabilitată biserica, atât la interior, cât și la exterior, Înaltul Ierarh a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de amenajare peisagistică, în vederea târnosirii sfântului locaș.

La Parohia Gura Șuții, Protoieria Târgoviște Sud, unde a fost construită o clădire multifuncțională, Înaltpreasfinția Sa a evaluat lucrările realizate și a îndemnat la grabnica achiziționare a mobilierului necesar, precum și la realizarea proiectului de reabilitare a picturii interioare a bisericii.

La Parohia Românești, Protoieria Titu, Chiriarhului nostru i-a fost prezentat terenul pe care se intenționează construirea unei noi biserici parohiale, prilej cu care au fost oferite îndrumări pentru demararea cât mai rapidă a lucrărilor.

La sediul Protoieriei Titu, Înaltpreasfinției Sale i-a fost prezentat proiectul de realizare a unei case a protoieriei, prilej cu care a dat indicațiile necesare pentru grabnica demarare a proiectului.

La vizita pastorală au luat parte și primarii din localitățile în care se află parohiile respective: domnul Ion Bătrânu, Primarul Comunei Comișani, domnul Romică Stoica, Primarul Comunei Văcărești, domnul Constantin Dinu, Primarul Comunei Gura Șuții, domnul Constantin Drăghici, Viceprimar cu atribuții de primar al Comunei Potlogi și domnul Traian Niculae, Primarul orașului Titu. Cu toții și-au manifestat sprijinul pentru proiectele parohiale aflate în derulare.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a luat cunoștință de problemele concrete cu care se confruntă preoții de la parohiile vizitate, împărtășindu-le recomandări pentru îmbunătățirea misiunii-pastorale parohiale și a intensificării vieții duhovnicești a credincioșilor.

Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit, pe tot parcursul vizitei, de: Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și reprezentanți ai protoieriilor.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1