June 14, 2024
News Ticker

Festivalul Național de Romanțe Crizantema de Aur – Mesajul doamnei Raluca Turcan, ministrul culturii


Aflat la cea de-a 56-a ediție și desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” este un festival emblematic pentru România, care pune în prim plan un gen muzical de patrimoniu al culturii naționale, promovându-l totodată în rândul tinerilor interpreți.

Romanța este un gen muzical profund integrat spiritului românesc, care aduce împreună românii de pretutindeni. Anul acesta vor participa la festival concurenți și invitați în recitaluri din Diaspora, dovadă că Festivalul Național „Crizantema de Aur” este de la an la an tot mai apreciat și că ajunge la un număr tot mai mare de iubitori ai muzicii.

Totodată, tema de la ediția din anul acesta a festivalului – „Romanța este dor” – readuce în atenție preocuparea pentru înscrierea Romanței pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, alături de „dor”, „doină” și „colind”. Este o inițiativă pe care Ministerul Culturii o susține și care va avea menirea de a adăuga valoare patrimoniului imaterial românesc.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1