December 9, 2023
News Ticker

ASTRO – FEST 2023! Festival de Astronomie, la Târgoviște (18 – 21 Octombrie)

Activități interesante la Festivalul de astronomie din cadrul ASTRO-FEST 2023 la Târgoviște

În perioada 18-21 octombrie Societatea Astronomică Română de Meteori organizează la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festivalul național de astronomie pentru tineret, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.

În cadrul evenimentului, ocazionat de împlinirea a 30 de ani de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori, vor avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița conferințe și prezentări cu tematică astronomică, expoziții de astrofotografie internațională, expoziții de instrumente de astronavigație – comandor Vasile Chirilă, astrofilatelie  și exponate din istoria cuceririi spațiului – stamp designer Alec Bartos, expoziție meteoriți – geolog Răzvan Andrei. Vor avea loc lansări de carte și publicații astronomice și o gală de cosmopoezie și muzică astrofolk. În serile de 18 și 19 octombrie, după ora 20, în Piața Tricolorului vor fi instalate 10 telescoape prin care se vor face observații astronomice pentru public.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Muzeul de Istorie miercuri, 18 octombrie de la ora 12. Expozițiile vor fi deschise până pe 30 octombrie.

Cosmonautul Dumitru Prunariu va fi prezent la Festivalul de Astronomie din cadrul ASTRO-FEST 2023 de la Târgoviște

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 18-21 octombrie la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festivalul național de astronomie pentru tineret, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița din Târgoviște miercuri, 18 octombrie de la ora 12.

Ca și la ediția ASTRO-FEST 2018, cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, va fi prezent la evenimentul de deschidere și va susține conferința cu tema „Noutăți în explorarea planetară”.

În programul festivalului sunt incluse conferințe și prezentări cu tematică astronomică, expoziții de astrofotografie internațională, instrumente de astronavigație, astrofilatelie  și exponate din istoria cuceririi spațiului, expoziție de meteoriți. Vor avea loc lansări de carte și publicații astronomice și o gală de cosmopoezie și muzică astrofolk. În serile de 18 și 19 octombrie, după ora 19, în Piața Tricolorului se vor face observații astronomice prin telescop pentru public.

Participă ca invitați dr. Mirel Bîrlan, director al Institutului Astronomic al Academiei Române, conf. univ. dr. Vitalie Chistol de la Academia de Științe a Republicii Moldova, directori de observatoare astronomice și planetarii, reprezentanți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, complexe muzeale, asociații de astronomie, revista Știință și Tehnică, edituri de carte astronomică.

Expozițiile vor fi deschise până pe 30 octombrie la Muzeul de Istorie.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1