December 8, 2023
News Ticker

Ligia Leca, Ministrul Educației! Învățământul superior este esențial pentru a reuși!

„Învățământul superior este esențial pentru a reuși să adresăm împreună marile provocări ale societății noastre sau din plan global.
Astăzi, m-am bucurat să fiu alături de studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie <<Carol Davila>> și de cei ai Universității de Artă Teatrală și Cinematografică <<I. L. Caragiale>>, într-un moment important și emoționant pentru studenți, în special pentru boboci: festivitățile de deschidere a anului universitar.
Două lumi aparent diferite, dar care sunt legate, în mod esențial, de faptul că formează specialiști a căror activitate este îndreptată, preponderent, spre ceilalți. Arta și medicina sunt profesii în care vocația, dragostea pentru oameni și altruismul sunt pietre de hotar.
Este un act de curaj să alegi o profesie precum cea de medic și să-ți iei angajamentul de a vindeca răni, fie că sunt fizice sau nu, așa cum este un act de curaj să alegi arta, într-o lume care se concentrează din ce în ce mai mult pe asigurarea bunăstării financiare. Felicitări fiecăruia dintre voi pentru alegere!
Este important ca școala să ofere alternative sănătoase pentru a adresa problemele de dependențe ale tinerilor. Educația pentru sănătate și educația prin artă în mediul preuniversitar pot fi nu doar alternative pentru formarea unor obiceiuri sănătoase, ci și o premisă pentru viitoarea carieră a elevilor. Mă bazez pe mediul universitar pentru a oferi aceste alternative sănătoase pentru tineri.
Entuziasmul studenților pe care i-am întâlnit astăzi, emoția și mulțumirea lor de a-și continua studiile acolo unde și-au dorit sunt o confirmare a convingerii mele că avem nevoie de o colaborare strânsă între mediul preuniversitar și cel universitar și de particularizarea învățării, astfel încât fiecare absolvent de liceu să simtă, la începutul studiilor universitare și pe parcursul lor, bucuria pe care am putut s-o citesc, astăzi, pe chipurile studenților pe care i-am întâlnit! Să aveți, cu toții, un an universitar bun!”, ministra Educației, Ligia Deca.
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1