AMVVD! O nouă zi și multe experiențe în Tabăra Tinerilor Veterani!


În domeniul militar nicio secundă nu se pierde fără a învăța o lecție care să-ți dezvolte instinctul de supraviețuire, pe care să-l folosești la nevoie. Astfel, ce zi mai bună putea fi pentru un exercițiu de alarmare, decât duminica dis de dimineață?
Nelipsita înviorare și micul dejun sunt parte eternă a programului zilnic al unui cadet, deci nu puteau lipsi.
Ziua de instrucție a început cu învățarea tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de evenimente medicale și a metodelor de aprindere a focului atât de necesar atât pentru a asigura supraviețuirea in condiții de izolare, prin asigurarea căldurii corporale optime militarilor dar și prin utilizarea la tratarea termică a alimentelor și fierberea apei pentru a deveni potabilă.
A fi militar nu înseamnă doar pregătire și tonus ridicat, dar și o stare spirituală echilibrată, astfel că hramului bisericii mănăstirii Dealu – „Acoperământul Maicii Domnului” a oferit ocazia perfectă pentru participarea „cadeților” AMVVD la slujba liturghiei, urmată de o plimbare prin împrejurimile CRRV și a Mănăstirii pentru a asigura înțelegerea și sedimentarea învățăturilor creștine primite de la preot.
Înaintea mesei de prânz a fost constituită formația taberei, pentru a face un bilanț al activităților și a transmite certificatele de participare și conferirea titlului de cadet al taberei AMVVD – „Tinerii Veterani”.
Masa de prânz a oferit ocazia rememorării amintirilor plăcute trăite în tabără pe care le vor lua cu ei acasă și amânarea momentului despărțirii de locul care le-a produs un impact profund și plăcut, dezvoltând dorința de a reveni și anul viitor.

sursa – amvvd

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1