May 1, 2024
News Ticker

SNPPC! Ce salariu are un tânăr polițist în 2023!

Sindicatele din poliție atrag atenția că există un mare deficit de personal, ca urmare a salariilor derizorii. Profesia de agent de poliție nu mai este atractivă pentru tineri. Sindicaliștii au dezvăluit ce salariu are are un tânăr polițist în 2023.

Meseria de polițist nu mai este foarte atractivă pentru tinerii din ziua de azi, din cauza faptului că salariul pentru începători este foarte mic, avertizează sindicaliștii.

Salariu de încadrare de 2.200 lei pentru tinerii polițiști

Pe lângă salariul de încadrare 2.200 de lei, tinerii polițiști repartizați în alte localități decât în cele de domiciliu mai beneficiază și de 400 de lei pentru chirie. Sume deloc motivante pentru noua generație de polițiști.

Deficit de 50.000 de angajați în sistem

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) trage un semnal de alarmă către decidenți cu privire la un fenomen tot mai vizibil.

Sindicatul susține că deficitul real din Poliția Română se apropie de 50.000 angajați în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Doar jumătate din locuri ocupate la școlile de agenți

Într-un comunicat remis presei, sindicaliștii atrag atenția că școlile de agenți nu mai au căutare, anul acesta înregistrându-se o situație fără precedent. Locurile de la școlile postliceale au fost ocupate doar pe jumătate. Mai mult, o parte din tinerii absolvenți își dau demisia după primul an de la angajare.

„Dacă tot se vrea desființarea unor instituții, poate ar trebui și la POLIȚIE să stingem lumina și să închidem”, conchid sindicaliștii din Poliția Română.

sursa – snppc

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1