April 21, 2024
News Ticker

PNL – 148 de ani! Suntem cel mai vechi partid din Uniunea Europeană!

Partidul Național Liberal sărbătorește astăzi 148 de ani de liberalism. 24 mai 1875 este ziua în care se semna certificatul de naștere al Partidului Național Liberal, în prezent cea mai veche formațiune politică din țară.

De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria României moderne. Liberalii și-au adus o contribuție majoră în momente-cheie precum obținerea Independenței de Stat -1877, proclamarea României ca regat-1881; Primul Război Mondial- războiul pentru întregirea neamului și crearea României Mari-1918. Viziunea liberală și-a pus amprenta în dezvoltarea României cu măsuri fundamentate pe principiul libertății, al democrației, al stabilității și progresului precum reforma agrară-1921; adoptarea Constituției-1923 sau dezvoltarea economiei de piață, încurajarea inițiativei private și a investițiilor.

Ideologia și principiile liberale au fost îmbrățișate de personalități care au marcat istoria României și cărora astăzi le datorăm o țară liberă și unită: Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Dimitrie Studza, Vasile Lascăr și Spiru Haret sau I.G. Duca. Lecțiile lor au servit generațiilor întregi de liberali pentru care politica a fost mai întâi de toate, o datorie. Principiile lor ne sunt și astăzi busolă în dezvoltarea politicilor pentru țară.

În Partidul Național Liberal Dâmbovița se conturează astăzi o echipă frumoasă, ce reunește experiența, răbdare și perseverența seniorilor liberali, cu efervescența generației tinere, cu viziune și inițiativă.

La mulți ani, PNL! La mulți ani, colegi liberali!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1