December 10, 2023
News Ticker

Adrian Țuțuianu, la Paris, conduce delegația României la cea de-a 44-a ședință a Comitetului de Guvernanță Corporativă!

Mă aflu zilele acestea la Paris, unde conduc delegația României la cea de-a 44-a ședință a Comitetului de guvernanță corporativă OCDE (21-23 noiembrie).

Aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă un obiectiv major al politicii externe române. RO şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE cu ocazia exercițiilor anterioare de extindere, iar la 25 ianuarie 2022, Consiliul OCDE a decis demararea discuțiilor de aderare cu toate cele 6 țări aspirante – (în ordine alfabetică) Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croația, Peru și România.

Secretariatul General al Guvernului României este punct focal pentru Comitetul OCDE privind guvernanța corporativă și asigură Secretariatul procesului de aderare a României.

Dincolo de întâlnirile de plen, am avut două întâlniri bilaterale foarte consistente cu Hans Christiansen (Senior Economist in the OECD Corporate Governance and Corporate Finance Division) și Antonio Gomes (Deputy Director of the Directorate for Financial and Enterprise Affairs). Am discutat aplicat despre reforma guvernanței corporative a întreprinderilor publice din România, punct important în procesul de aderare. Sperăm să finalizăm în perioada următoare proiectul Ordonanței de Urgență de modificare a OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Alături de SGG, din delegația țării noastre fac parte și reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Mulțumiri Ambasadei României la Paris pentru suportul acordat pe parcursul evenimentului.

Adrian Țuțuianu – Secretar General Adjunct al Guvernului

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1