May 19, 2024
News Ticker

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan! Programul Rabla Local se va derula din Ianuarie 2023!

Pentru că am primit întrebări pe subiectul participării municipiului Târgoviște la Programul Rabla Local, fac câteva precizări de interes.

La finalul săptămânii trecute, la sediul Asociației Municipiilor din România, a avut loc o întâlnire de lucru cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Dl Barna TÁNCZOS.

Cu acest prilej, a fost abordată și tema Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Programul Rabla Local), fiind hotărâte câteva măsuri de modificare a actualului ghid de finanțare, în sensul că:

– au fost stabilite procentele finale de finanțare respectiv: 20% – contribuția UAT, 80% – contribuția AFM;

– programul Rabla Local se va derula, în noile condiții, începând cu ianuarie 2023, procedura va fi una centralizată, în sensul în care AFM va stabili norme/proceduri/standarde naționale, aplicabile la nivelul fiecărui UAT, iar înscrierea tuturor solicitanților se va realiza pe o platformă unică destinată programului Rabla Local;

– urmare a finalizării perioadei de înscriere, Ministerul Mediului va transmite către UAT-uri lista solicitanților, iar UAT-urile vor demara procedura de verificare a dosarelor de finanțare și vor emite deciziile de finanțare pentru solicitanții eligibili. Contractele de delegare vor fi semnate pe o perioada de 3 ani între AFM și UAT, cu posibilitatea încheierii de acte adiționale ulterioare în funcție de bugetul anual.

Criteriile de eligibilitate a proprietarului și a autovehiculului uzat sunt cele menționate în art. 9 și 10 din Ordinul nr. 2261/2022 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate, vechimea autovehiculului avută în vedere de actul normativ amintit fiind mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei.

Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1