Exercițiu pentru pregătirea pompierilor, la o unitate hotelieră din Târgoviște!


Exercițiu pentru pregătirea pompierilor la o unitate hotelieră din Târgoviște

Astăzi, 28 aprilie a.c., în jurul orei 12:00 pompierii din cadrul Detaşamentului Târgovişte au fost anunțați despre producerea unui incendiu izbucnit în Târgovişte pe str. Liniştii, în zona de depozitare aflată în subsolul Hotelului Tolea.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, autospeciala de lucru și salvare de la înălțime și 23 de pompieri.

Incendiul, care se manifesta cu degajări mari de fum a fost localizat rapid de pompieri.  Focul nu s-a extins în afara depozitului, incendiul fiind lichidat în scurt timp.

Pe timpul operațiunilor de lichidare a incendiului din subsol, comandantul intervenţiei este anunţat despre faptul că două persoane s-au autoevacuat pe terasa de la ultimul etaj și necesită evacuarea de la înălțime.

Concomitent se desfășoară operațiuni de verificare a spatiilor și salvare a persoanelor cazate în hotel. Au fost identificate 20 de persoane cazate în hotel care sunt evacuate de către pompieri. Pentru evacuarea fumului, pompierii desfășoară operațiuni de ventilare a spațiilor.

După evaluarea medicală efectuată de către paramedicii SMURD a persoanelor evacuate, aceștia nu au identificat persoane rănite sau intoxicate cu fum. Cele două persoane de pe terasa blocului, unde s-au refugiat din cauza fumului dens, au fost evacuate în siguranță.

Obiectivul general al exercițiului a fost acela de pregătire a forțelor de intervenție și antrenamentul în conducerea şi coordonarea echipajelor în situaţia declanşării unui incendiu la o unitate hotelieră.

Totodată, s-a urmărit modul de colaborare între structurile participante la intervenție și verificarea funcționării fluxului informațional-decizional.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1