June 14, 2024
News Ticker

Află subiectele dezbătute la reuniunea Colegiului Prefectural Dâmbovița!


Punctul al patrulea pe ordinea de zi l-a constituit raportul de activitate privind acțiunile realizate în trimestrul I al anului 2022 de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița. Astfel, potrivit raportului, în primele trei luni ale acestui an, comisarii CJPC au întreprins 262 de acțiuni de control, dintre care 214 acțiuni au fost în vederea soluționării reclamațiilor. Cele mai multe subpiețe de consum reclamate în perioada anterir menționată au fost: serviciile de telefonie, serviciile de furnizare internet, serviciile de televiziune prin cablu și serviciile de furnizare energie electrică sau gaze naturale.

Ca urmare a acțiunilor de control, comisarii CJPC au aplicat 86 de măsuri contravenționale, din care 20 de avertismente și 66 de amenzi care însumează 51.400 de lei.

De asemenea, au fost organizate acțiuni de consiliere privind legislația specifică cu operatori economici care prestează servicii sau comercializează produse pe raza județului Dâmbovița, precum și activități zilnice de consiliere a consumatorilor.

La punctul ”Diverse”, doamna Elenea Brezeanu, director executiv al Direcției Județene de Statistică Dâmbovița, a prezentat stadiul autorecenzării și autorecenzării asistate pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Județul nostru se situează pe locul 12, după numărul formularelor completate, în ierarhia județelor.

În încheierea ședinței, doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, a solicitat reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița să fie cât mai prezenți și cât mai implicați, în contextul desfășurării olimpiadelor naționale la nivelul județului, precum și a derulării ceremoniilor religioase (Izvorul Tămăduirii) și evenimentelor dedicate zilei de 1 Mai.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1