May 17, 2022
News Ticker

PES activists România! Lansarea campaniei RomâniiMerităÎnSchengen!

Organizația PES activists Romania a decis lansarea campaniei “RomâniiMerităÎnSchengen” în cadrul Adunării noastre Generale din acest final de săptămână.

Aceasta inițiativă își propune să convingă decidenții europeni de necesitatea primirii României în spațiul Schengen, după ce prima inițiativă a organizației, #RomâniaCereSchengen, a permis depunerea unei petiții la nivelul instituțiilor europene semnate de peste 50.000 de români și a condus la o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European.

Românii așteaptă de prea mult timp aderarea la spațiul Schengen. Respectăm toate cerințele tehnice iar contextul politic european și cel regional reprezintă argumente suplimentare pentru a adopta o astfel de decizie de îndată.

Acest lucru ar facilita spre exemplu transportul de mărfuri și produse, conducând la un export mai mare și poate chiar scăderea prețurilor. Suplimentar românii ar fi în sfârșit tratați ca ceilalți cetățeni europeni iar sentimentul de apartenență la UE s-ar întări.

Nu în ultimul rând situația din Ucraina ar trebui să convingă decidenții europeni de necesitatea rapidă a acestei decizii.

Împreună cu PES activists România ne propunem să scoatem în evidență toate aceste argumente printr-o serie de acțiuni directe de promovare în toată Europa.

Organizația a început deja demersurile prin trimiterea unei scrisori oficiale către Președinția Franței la Consiliul UE, provocând un mesaj pozitiv din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron.

PES activists România va trimite scrisori către fiecare decident european care poate influența decizia, va organiza campanii de promovare atât în statele membre cât și în diferite zone din țară cu scopul de a genera o decizie.

PS: Le mulțumesc colegilor noștri pentru tot ceea ce fac (și au făcut din nou anul trecut), pentru prietenia lor și pentru că de fiecare dată răspund pozitiv apelului nostru. Urmează un an cu multe proiecte ambițioase

Victor Negrescu – Președinte PES activists România

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1