October 2, 2022
News Ticker

Corneliu Ștefan! O perioadă foarte grea pentru mediul de afaceri dâmbovițean!

O perioadă foarte grea pentru mediul de afaceri dâmbovițean, o perioadă marcată de pandemia care a afectat și afectează foarte mult domeniul HORECA, dar și serviciile conexe, concedieri, șomaj, explozia prețurilor la energie și carburanți.

Tocmai de aceea, antreprenorii premiați în această seară în cadrul Galei Topului Firmelor din Dâmbovița merită toate aprecierile noastre. În calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, îi felicit pentru activitatea lor, pentru că au reușit să performeze într-o perioadă atipică pentru economia județeană și națională.

Mediul privat este un adevărat motor de dezvoltare al acestui județ și vreau ca oamenii de afaceri dâmbovițeni să afle, direct de la mine, că le voi fi un partener de nădejde. În acest sens, le prezint antreprenorilor dâmbovițeni o parte a măsurilor concrete de sprijinire a mediului de afaceri local.

Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă una dintre principalele mele preocupări de la preluarea mandatului: vreau să scurtăm timpii de transport, să putem face economie la combustibili, să se poată onora rapid și la timp livrările, iar aprovizionarea să desfășoare în cele mai bune și sigure condiții.

Vorbim aici de:

inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște;

centurile ocolitoare ale orașelor Pucioasa și Fieni;

variantele de ocolire pentru orașele Răcari și Titu;

drumul expres București – Târgoviște;

lărgirea la 4 benzi a DN71 pe sectorul Bâldana – Târgoviște, dar, în același timp, modernizarea întregului tronson de la Bâldana la Sinaia;

introducerea municipiului Târgoviște în rețeaua primară de transport;

completarea variantei de ocolire a orașului Găești;

variantele de ocolire pentru orașele Răcari și Titu și includerea acestora la categoria de drumuri ocolitoare regionale.

modernizarea A1 – Titu – Bâldana.

Suntem în grafic cu documentația pentru dezvoltarea stațiunii de interes național Peștera-Padina. Creăm noi oportunități, vrem să atragem cât mai mulți investitori.

Investim și în sănătate. Avem proiecte care urmează a fi licitate cât de curând pentru un Ambulatoriu de Specialitate, extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, modernizarea Secției de Cardiologie și achiziționarea unui angiograf.

Vom încheia un protocol cu Universitatea Valahia din Târgoviște pentru digitalizarea judetului și, după cum se poate constata, administrația târgovișteană și celelalte primării din județ investesc în instituțiile de învățământ.

Avem cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria județului: 𝟮.𝟮𝟮𝟱.𝟱𝟳𝟯.𝟮𝟰𝟱,𝟵𝟲 𝗹𝗲𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝟰𝟰𝟵.𝟴𝟳𝟰.𝟯𝟭𝟵 𝗲𝘂𝗿𝗼. Acești bani vor intra în proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din 52 de localități dâmbovițene, iar în perioada următoare vom începe #colectareaselectivă a deșeurilor din tot județul.

Este 𝐮𝐧 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭, 𝐚𝐥 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫, astfel încât să creăm premisele unei 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮̆𝗿𝗶 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗲𝗻𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 în Dâmbovița.

Cu un sistem rutier bine pus la punct, cu oameni sănătoși și bine pregătiți, cu un grad ridicat de civilizație și cu un mediu curat, vom transmite un semnal clar:

𝑫𝒂̂𝒎𝒃𝒐𝒗𝒊𝒕̦𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒖𝒏 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦ 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒆 𝒑𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒊𝒏𝒗𝒆𝒔𝒕𝒊 𝒄𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆!

Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1