April 16, 2024
News Ticker

Deputatul PSD, Carmen Holban! Românii sunt tot mai stresați de această pandemie!

Românii sunt tot mai stresați de această pandemie care pare că nu se mai termină – 46%, de situația financiară incertă – 40%, dar și de lipsa de timp – 34%.

Procentele sunt îngrijorătoare, iar calitatea vieții și bunăstarea socială ne clasează pe ultimul loc în UE și pe locul 44 în lume.

Datele acestea, dar și multe altele sunt rezultatele unor ample analize efectuate de Social Progress Imperative, cercetare care a vizat aflarea ultimelor date în ceea ce privește starea de sănătate a românilor, precum și cât de mult ne afectează perioada prin care trecem.

Alături de parlamentarii Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, am mai discutat și despre ceilalți factori care afectează calitatea vieții românilor.

Pe lângă stres, Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză (CIPRA) mai arată că starea noastră de sănătate poate avea de suferit din cauza lipsei somnului, a alimentației insuficiente sau neadecvate, a consumului excesiv de alcool și de tutun, dar și din cauza sedentarismului.

Nu este niciodată prea târziu să renunțăm la obiceiurile sau viciile care ne pot afecta viața, iar analizele pe care CIPRA le va prezenta pot veni în sprijinul creării unor programe menite să îmbunătățească starea de sănătate a românilor.

Deputat Carmen Holban – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1