February 23, 2024
News Ticker

Pr.Ionuț Ghibanu! Părintele Nifon a dat o anvergură europeană și mondial creștină orașului nostru, Municipiul Târgoviște!

Astăzi, se împlinesc 22 de ani de când Bunul Dumnezeu a rânduit ca Înaltpreasfințitul Părinte Nifon să fie ales Arhiepiscop al Târgoviștei! Mai târziu, pe 26 decembrie 1999 a fost întronizat, iar după 8 ani a primit titlul de Mitropolit și Exarh Patriarhal.

Părintele Nifon a dat o anvergură europeană și mondial creștină orașului nostru – Municipiul Târgoviște, fiind cel mai important ambasador al spiritualității și culturii noastre din mediul eclezial.

Sinteză a spiritului voievodal și vlădicesc muntean, slujirea arhierească a Mitropolitului Nifon uimește prin amplitudinea, intensitatea și profunzimea sa spirituală.

Desigur, sunt multe de spus, multe de evidențiat, dar și mult mai multe de apreciat, știute sau nu, însă le las admirației tăcute a cunoscătorilor, urându-i Ierarhului nostru, din toată inima: Întru mulți, rodnici și fericiți ani, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon!

 

Pr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1