Consiliul Județean Dâmbovița! Concert de colinde cu Ioan Bocșa!


Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, vă invită vineri, 17 decembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Clubul Studenților, la un eveniment special desfășurat în preajma Sărbătorilor de iarnă: „Cântece rituale și colinde din Transilvania”.

Într-o premieră pe o scenă din municipiul Târgoviște, concertul extraordinar îl va avea ca protagonist pe îndrăgitul interpret de folclor 𝗜𝗢𝗔𝗡 𝗕𝗢𝗖Ș𝗔. Alături de acesta, într-o punere în scenă inedită, se vor afla Ansamblul de muzică tradițională românească „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a fost înfiinţat în anul 1995 (un grup vocal alcătuit din fete, băieţi, grup mixt şi interpreţi individuali), precum și Grupul instrumental Trio Transilvan. Astfel, prin glas și instrumente, spectacolul își dorește aducerea în inima Țării Românești a muzicii ţărăneşti transilvănene, şi reconstituirea unei atmosfere proprii satului românesc de acum câteva sute de ani.

Spectacolul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

𝗔𝗰𝗰𝗲𝘀𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲 𝗯𝗮𝘇𝗮 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮ț𝗶𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗶 𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁ă 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲ț𝗲𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿ă 𝗗â𝗺𝗯𝗼𝘃𝗶ț𝗮, î𝗻𝗰𝗲𝗽â𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟭𝟯 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭.

 

Sursa – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1