May 28, 2024
News Ticker

Universitatea Valahia din Târgoviște a premiat Excelența în Cercetare!

Ieri, 7 decembrie 2021, începând cu ora 14:00, în Campusul universitar, s-a desfășurat prima ediție a Galei Internaționale a Educaţiei şi Cercetării, eveniment în cadrul căruia au fost premiați partenerii strategici naționali și internaționali ai Universității „Valahia” din Târgoviște și au fost recompensate rezultatele cadrelor didactice și ale personalului implicat în activitatea de cercetare științifică.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, întrunind conducerea universității, profesori, cercetători, oameni de știință și cultură, reprezentanți ai instituțiilor internaționale de învățământ superior, reprezentanți ai instituțiilor județene și locale, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Manifestarea a debutat cu un moment artistic susținut de studenții Facultății de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” și Corala Appassionato a universității, dirijată de prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea.

În cuvântul de deschidere, Rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, a declarat că prin intermediul acestui eveniment universitatea are ocazia să își onoreze atât partenerii care i-au stat alături de-a lungul timpului, cât și colegii care au avut rezultate remarcabile în domeniul didactic și în cercetare.

Invitat la acest eveniment, ca susținător al cercetării științifice dâmbovițene și ca partener strategic al Universității „Valahia” din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a primit o diplomă de excelență. Onorat de această apreciere, ÎPS Nifon a prezentat o comunicare intitulată „Religie, știință și educație – împreună spre mai binele lumii noastre în care trăim”.

Înaintea etapei de premiere a partenerilor strategici, președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, a subliniat că această zi va intra în istoria universității, iar organizarea acestei Gale a demonstrat că unul dintre rolurile unei comunități academice este acela de a-și promova valorile, contribuind astfel la creșterea identității sale.

Prorectorul responsabil cu cercetarea și creația universitară, prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, a înmânat cu emoție domnului prof. univ. dr. Nicolae Olariu primul trofeu al Galei acordat post mortem primului rector al Universității „Valahia” din Târgoviște, prof. univ. dr. Florea Oprea, o diplomă a recunoștinței pentru meritul înființării universității.

Ca o încununare a eforturilor depuse, au primit trofee de excelență:

  • partenerii strategici naționali: ec.dr. Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița; jr. Daniel Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște; subprefect Ana-Maria Dragotă-Zamfir, Prefectura Județului Dâmbovița; Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița; ADR Sud-Muntenia; Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița; Consiliul Județean Teleorman; Primăria Municipiului Alexandria;
  • partenerii strategici internaționali: Universitatea din Porto, Universitatea din Georgia, Universitatea Națională de Educație la Distanță din Madrid, Academia de Științe Economice din Republica Moldova, Universitatea Paris III-Sorbonne Nouvelle;
  • partenerii strategici pentru susținerea dezvoltării instituționale: Biblioteca I.H. Rădulescu, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Editura Bibliotheca, Direcția pentru Sănătate Publică;
  • partenerii strategici implicați în proiectele de cercetare internațională: Renault S.R.L., Arctic S.A., Oțel Inox S.A., Federația Națională a Degustătorilor din România.

În cadrul Galei Internaționale a Cercetării au fost acordate premii pentru 3 categorii:

  • 2 premii pentru activitatea didactică și de cercetare doamnei prof. univ. dr. Rodica Mariana Ion și domnului prof. univ. dr. Valerică Toplicianu;
  • premiul pentru întreaga activitate domnului prof. univ. dr. Dănuți Cristin Țop
  • 2 premii pentru articolele științifice cu cel mai mare factor de impact și cu numărul cel mai mare de citări: un articol semnat Rodica Mariana Ion, Anca Irina Gheboianu, Alin Bucurică și cel de-al doilea, semnat de Colțuc Dinu și Ioan Cătălin Drăgoi.

La finalul evenimentului, conducerea Universității „Valahia” din Târgoviște a mulțumit

participanților, partenerilor, cadrelor didactice, colegilor din centrele de cercetare, pentru succesul primei Gale Internaționale a Educaţiei şi Cercetării.

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1