February 28, 2024
News Ticker

Pr. Ionuț Ghibanu! Mi-aș dori…! Gânduri în dimineața de Sfântul Nicolae!

MI-AȘ DORI…!

Gânduri în dimineața de Sfântul Nicolae…

Mult așteptată, mai cu seamă de copii, pentru că este un prilej de a primi daruri, sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae reprezintă una din zilele încărcate de bucurie ale anului, fiind asociată cu dărnicia, generozitatea și bunătatea.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Nicolae a oferit din belșug daruri celor în nevoie, fie că a fost vorba despre bani, vorbe bune sau descoperirea rostului vieții. Chip al blândețelor și mare dăruitor, pentru întreaga Creștinătate, Sfântul Nicolae este asociat cu bucuria de a oferi, de a ajuta și de a fi acolo unde este nevoie. Sărbătoarea sa ne pregătește într-un anume fel pentru Nașterea Domnului – Marele și Inegalabilul Dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut, nouă, tuturor! Ne învață că a dărui este o necesitate existențială, pentru că noi, toți, trebuie să venim în întâmpinarea nevoilor aproapelui, trebuie să fim atenți la grijile celor de lângă noi și întotdeauna să oferim, și să împărtășim din bunătatea sufletului nostru, cu iubire.

Asemenea lui Dumnezeu care împărtășește necontenit harul Său cel de viață dătător și noi trebuie să lăsăm ca faptele noastre bune să izvorască în permanență în viața noastră. Cu toți așteptăm să se întâmple ceva bun, să fim surprinși de faptele extraordinare ale Domnului pe drumul vieții noastre. Avem dorințe, avem așteptări, avem nevoi, cu toții!

Însă, ar fi necesar să facem binele, să oferim, să ajutăm și să fim aproape unii de alții, nu doar în astfel de zile, la mari sărbători, ori în momente de mare așteptare, ci în toate zilele vieții noastre. Căci, avem vocația să facem binele în mod natural, ca fii și fiice ale tatălui ceresc, nu așteptând vreo recompensă, aici sau dincolo, nu din teamă sau din calcul, ci din adâncul sufletelor noastre, din iubire, din bunătate, pentru că așa suntem!

Avem nevoie de generozitate și de dărnicie, de iubire și de solidaritate mereu! Avem nevoie unii de ceilalți! Dar, în mod special, astăzi, mi-aș dori ceva. Nu pentru mine, ci pentru noi toți.

Mi-aș dori ca ura, vrajba, răutatea, invidia și nepăsarea, întunericul din viețile multora și înverșunarea întru cele ale întunericului să se risipească!

Mi-aș dori ca noi, românii să ne redescoperim uniți, solidari și aproape unii de alții, interesați de viitor, pășind pe gloria trecutului și construind în fragilitatea prezentului împreună!

Mi-aș dori să nu mai murdărim trecutul neamului și al țării noastre pentru a face pe plac cine știe cărui năimit și străin, eliberându-ne de lanțurile grele ale dezordinii, ignoranței și neputinței!

Mi-aș dori să recreăm încrederea în destinul nostru național, să punem Biserica, Familia și Școala pe acele locuri de cinste și de frunte, așa cum se cuvine!

Mi-aș dori ca bunătatea, bucuria și frumusețea acestei zile de sărbătoare să ne însoțească, pe toți în fiecare zi! De noi depinde!

Tuturor celor care purtați numele de biruință al Sfântului Ierarh Nicolae vă doresc ani mulți și binecuvântați! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe fiii și fiicele sale, oriunde s-ar afla!

 

Pr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1