April 12, 2024
News Ticker

Sorin Ion, Secretar de Stat Ministerul Educației! Informația că nu primim copiii la școală dacă nu se testează este falsă!

Bună seara! Județul Dâmbovița a primit prima tranșă de 147000 de teste, pe care le-a distribuit tuturor unităților de învățământ. Astăzi a fost prima zi în care s-au distribuit testele părinților/elevilor. Mâine vom centraliza numărul testelor distribuite și vă vom comunica, inclusiv ponderea celor nemulțumiți.  Modul în care s-au mobilizat directorii și profesorii este de apreciat.

Prof. Cătălina Homeghiu – Inspector Școlar General Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Pentru că am ajuns acasă, am să vă răspund “dintre șabloane”:

Anul trecut am avut în școli teste cu exudat nazal. S-au folosit într-un procent infim, părerea generală fiind ca sunt greu de suportat.

Timp de șase luni toată lumea pe toate canalele a cerut teste “neinvazive”. Adică testele “cu scuipati” cum le spuneți dumneavoastră peiorativ, de parcă scuipatul e ceva rușinos, nu îl producem cu toții.

Acum avem testele. Și dacă suntem obiectivi, care este problema de este “haos”? Să analizăm puțin:

  1. Informația că nu primim copiii la școală dacă nu se testează este falsă. Deci nu am ce mai comenta. Veți fi auzit pe la colț de stradă altceva, aia nu e sursa de informații.
  2. Dacă pentru cele 10-15 minute cât durează testul trebuie sa se trezească cineva cu doua ore mai devreme, eu nu înțeleg aritmetica.
  3. Dacă problema e cine face testele, părinții sau școala, dați-mi dumneavoastră soluția ideala și promit public că o aplicăm.
  4. Evident că soluția cea mai simplă este sa nu testăm. Și nici să ne vaccinam. Dar sa avem un învățământ normal, în condiții de siguranță pentru copii.

Repet, a critica este extrem de simplu. Dar m-aș bucura sa aud și soluții, că altfel “vorbim discuții”

Prof. Sorin Ion – Secretar de Stat în Ministerul Educației Naționale

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1