December 10, 2023
News Ticker

APIA Dâmbovița! Se depun cererile pentru finanțare la motorină, în luna Decembrie!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în cursul lunii decembrie 2021 se depun Cererile de acord pentru finanţare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic din perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014.

In conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare  se poate depune și în timpul anului 2022 cu menționarea expresa a perioadei pentru care se solicită acordul de finanțare.

Cantitățile de motorină se determină incepand cu perioada următoare lunii în care se depune cererea până la sfârșitul anului. Ca formula de calcul a cantitatii de motorină determinată  se foloseste înmulțirea lunilor rămase până la finele anului, începând cu luna următoare depunerii acordului, cu consumul rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.

Raportat la anul 2021, in judetul Dambovita sunt peste 450 de fermieri care pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1