February 22, 2024
News Ticker

Claudiu Cezar Popescu! Primăria Găești vrea să majoreze taxele și impozitele locale cu 6%!

IMPOZITE ȘI TAXE 2022

Dragi Găeșteni,

Doresc să vă informez despre intenția primarului Grigore Gheorghe de a majora impozitele și taxele pe anului 2022 cu un procent care să acopere și anii pre-electoral și electoral, 2019 și 2020, când din dorința de a da bine în ochii electoratului și-a permis să nu le majoreze atunci, cu coeficientul prevăzut de Codul Fiscal.

Și iată-ne ajunși acum în această situație deloc confortabilă, când toate prețurile au explodat, hop! și Primăria Găești vine cu majorare de taxe și impozite de 5,9598%.

La ședința ordinară de CL, din data de 25.11.2021, când s-a prezentat proiectul de Hotărâre, mi-am manifestat dezacordul privind această propunere și am formulat mai multe amendamente, între care:

– creșterea impozitelor și taxelor locale pe anul 2022 să fie cu 2,6%, respectând astfel art. 491 din Codul Fiscal, ci NU 5,9598% cât propune primarul încălcând evident Codul Fiscal.

– impozitul pe clădirile nerezidențiale să fie același pentru persoanele fizice și juridice, ci NU diferențiat, cum era propus ca persoanele fizice să plătească 0,5%, iar persoanele juridice 0,2% din valoarea impozabilă.

– taxa specială pe lansarea de carte să NU se perceapă. Paradoxal, propunerea primarului este ca taxa pentru lansarea de carte să fie de 113 lei/ZI, în timp ce taxa de înființare a serviciului de taximetrie să fie de 113 lei/AN!!

Și asemenea anomalii sunt mai multe în proiectul propus…

Toate aceste amendamente au fost supuse votului (unul fiind acceptat), dar când s-a votat Hotărârea în ansamblu, la ”îndemnul” primarului membrii PNL din CL au respins Hotărârea cu amendamente.

Astfel, ca să își îndeplinească visul, primarul reprogramează pentru azi, 03.12.2021 orele 18:30, o ședință extraordinară prin care să-și voteze acest proiect de Hotărâre, pentru care insistă pe motiv că ,,are nevoie de bani la buget”. Lucrul care nu se știe deschis este că Orașul Găești beneficiază de un buget generos, numai că este prost gestionat!

Impozitele și taxele locale fiind un subiect de interes pentru toți locuitorii orașului, se impunea chiar o dezbatere publică pe marginea acestora, doar că primarul a considerat că este mai bine să-l treacă “pe repede-nainte” numai cu voturile consilierilor PNL.

Claudiu Cezar Popescu – Președinte PSD Găești

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1