September 26, 2023
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la Catedrala din Târgoviște!

Cu prilejul sărbătorii Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României, în ziua de 30 noiembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște. La evenimentul la care au luat parte numeroși credincioși, Înaltul Ierarh a fost însoțit de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte Părintele Decan al Facultății de Teologie din Târgoviște.

În cadrul sfintei slujbe, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Florin Ivașciuc, pe seama Parohiei Cocani, Protoieria Titu.

Înaltpreasfinția Sa a evocat, în cuvântul pe care l-a rostit cu acest prilej,  personalitatea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul țării noastre, cel care a propovăduit Evanghelia lui Hristos strămoșilor noștri, în Dobrogea de astăzi (Scytia Minor) și ne-a oferit noblețea de a ne bucura de adevărul creștin încă din zorile istoriei românești. Acest privilegiu și demnitate deosebită ne obligă să fim  cât mai fideli trăitori și neobosiți misionari ai valorilor creștine în lumea de astăzi, celebrând astfel, în mod adecvat, acest dar dumnezeiesc. Asemenea Sf. Ap. Andrei, fiecare din noi avem menirea de a mărturisi bucuria Evangheliei contemporanilor noștri, pentru a le oferi modele de speranță și de iubire.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1