June 13, 2024
News Ticker

AMVVD va defila la Parada organizată cu ocazia Zilei Naționale a României!


Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” va defila la parada organizată cu ocazia Zilei Naționale a României cu un detașament comandat de colonelul (rez.) Dan COSMA, primvicepreședinte al Asociației, veteran al Teatrelor de Operații din Bosnia-Herțegovina și Irak.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități a fost înființată în anul 2013, a devenit de utilitate publică în baza H.G. nr. 531 din data de 27.07.2017 și are în componență veterani din toate structurile Sistemului Național de Ordine Publică și Siguranță Națională. A.M.V.V.D. are în compunere un număr de 42 sucursale pe teritoriul național și 4 sucursale în Diaspora, cu un număr de aproximativ 45.000 membri cotizanți.

 

Detașamentul de paradă este constituit din 35 de veterani ai Teatrelor de Operații din Angola, Somalia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Irak și Afganistan.

 

Drapelul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” va fi purtat de plutonierul major (rtr.)Andrei OPRIȘ, veteran al Teatrului de Operații Afganistan.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1