December 4, 2023
News Ticker

Adrian Țuțuianu, solicitare! Stanciu Carpenaru, Cetățean de Onoare al Comunei IL Caragiale!

E o zi puțin mai apăsată pentru mine. În urmă cu 2 ani, pe 25 noiembrie, pleca dintre noi uriașul profesor universitar Stanciu Cărpenaru, personalitate a științei juridice românești. Pe 28 noiembrie ar fi fost ziua sa de naștere. / Acum două săptămâni, am condus-o pe ultimul drum pe pământesc și pe distinsa doamnă Maria Cărpenaru, soția sa.

Este profesorul căruia am avut onoarea de a-i fi student și doctorand. Mi-a fost mentor și a avut un rol esențial în formarea mea profesională. Mulți dintre oamenii care au ocupat sau ocupă funcții importante în Statul Român au trecut „prin mâna” profesorului Cărpenaru.

A fost unul dintre cei care, din respect pentru locul în care s-a născut, a contribuit, definitoriu, la primii ani de existență ai Universității „Valahia”, predând la catedră viitorilor specialiști în științe juridice și formând actualele cadre didactice. Pierderea lui a fost o pierdere imensă pentru lumea juridică.

De 2 ani, am solicitat (inclusiv în scris) primarului din comuna I.L. Caragiale, locul natal al regretatului profesor și locul unde a fost înmormântat, să-i acorde titlul de „Cetățean de onoare”, post mortem și să atribuie numele său unei străzi din localitate. Din păcate, solicitările au rămas fără niciun răspuns, primarul neînțelegând, probabil, anvergura celui ce a fost Stanciu Cărpenaru.

Revin și îi cer public să îndrepte acestă gravă impolitețe la adresa memoriei profesorului.

P.S: Imaginile sunt din 2013, de la susținerea de către subsemnatul a examenului pentru obținerea postului didactic universitar de conferențiar. Am fost onorat să-l am alături!

Adrian Țuțuianu – Președinte PRO România Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1