September 25, 2022
News Ticker

Deputatul Gabriel Plăiașu! Nu pot să tac și să accept!

Răspuns pentru idolul copilăriei, dl. Ionel Pitaru

,,Gabriele, cu votul meu ce faci? ”

Motivul pentru care m-am hotărât să scriu aceste rânduri îl constituie întrebarea de mai sus, pe care mi-a adresat-o, recent, Ionel Pitaru, o legendă a fotbalului târgoviștean. Și, trebuie să recunosc, am auzit această întrebare, în ultima vreme, venind din partea foarte multor dâmbovițeni care au oferit candidaților PNL, implicit și mie, sprijinul și încrederea lor, prin voturile date în urmă cu nici un an. OMUL Ionel Pitaru nu m-a dezamăgit niciodată în copilăria mea când, alături de Dumitru Gheorghe, Alexandru Florea sau Ion Ene, înfrunta cu succes greii Diviziei ,,A” la fotbal prin anii ’70-’80. Numai că, din păcate, Ionel Pitaru și toți ceilalți care ne-au susținut sunt, acum, profund dezamăgiți văzând că votul lor în care și-au pus toate speranțele a fost deturnat, în mod cinic, de actualii lideri ai PNL.

Ionel Pitaru personifică, într-un fel, dezamăgirea celorlalți și merită un răspuns la această întrebare sinceră și directă, care cuprinde toată amărăciunea ultimelor luni. Unul sincer și menit, sper eu, să lămurească un gest pe care l-am făcut nu cu ușurință, dar cu deplină responsabilitate față de dâmbovițeni.

Cred cu toată ființa mea în valorile liberale, respect enorm istoria PNL, m-am închinat, nu o dată, cu smerenie în fața altarului liberal de la ,,Florica” acolo unde odihnesc somnul de veci Brătienii. De altfel, lumea identifică întreaga mea carieră politică în exclusivitate alături de PNL, dar…

Domnule Ionel Pitaru,

Dragi dâmbovițeni,

Nu pot să tac și să accept. N-am crezut că, după 30 de ani de activitate în PNL, va veni acest moment când voi fi nevoit să plec din partid pentru că vremelnici și neputincioși lideri vor ajunge să-și bată joc de încrederea și de votul Dumneavoastră, oferindu-le, pe tavă, PSD, din dorința de a rămâne agățați de fotolii. Nu pot să fiu complice acceptând această decizie.

Unii mă acuză de lașitate și-mi spun că ar trebui să continui lupta din interior. NU, astăzi, acest lucru nu mai este posibil.

Dacă în 2012 am fost naiv crezând că împreună cu PSD putem construi un proiect politic viabil pentru România, acum, dată fiind și acea experiență, sunt convins că mi-aș bate joc de așteptările Dumneavoastră.

Anul trecut, cu Ludovic Orban premier al României, apăruseră primele speranțe de dezvoltare și modernizare în județul Dâmbovița. Astăzi, în loc de proiecte, dl. Cîțu le propune membrilor și susținătorilor PNL o alianță cu PSD, spunându-le dâmbovițenilor că acest partid trebuie să vină la guvernare, într-un moment de criză, pentru expertiza profesională. Adică le cere dâmbovițenilor să uite, printre altele, că doamna Rovana Plumb a fost Ministrul Transporturilor și nu a fost capabilă să genereze un proiect viabil pentru ei. Le cere să uite că obiective importante pentru județ au fost amânate sau uitate și de alți foști miniștri ai PSD. Sau să uite că în ziua marelui miting PSD, se intra în Târgoviște pe bază de parolă.

Ei bine, eu vin și spun, cu fermitate, că nu pot face alianță cu PSD. Nu pot face alianță cu urmașii celor care, încă din anii 90’, au răpit României șansa dezvoltării și modernizării.

Astăzi, cetățenii îngrijorați și profund dezamăgiți de clasa politică așteaptă gesturi responsabile, pe măsura momentului dificil pe care îl parcurgem.

PNL mai poate fi ajutat numai din exteriorul formațiunii și cred că o forță politică nouă apărută pe scena politică românească poate aduna la un loc toată emoția și așteptările, dar și proiectele și măsurile concrete ale acelora care cred în valorile liberale reale. Prin urmare, mă voi alătura acestui proiect, cu convingerea că asumându-ne responsabilități și nu stând în genunchi în fața PSD, de dragul unor funcții trecătoare, vom arăta respect față de aceia care au avut încredere în noi.

Revenind la întrebarea care a generat aceste rânduri, vă asigur domnule Ionel Pitaru, vă asigur, dragi dâmbovițeni, că votul Dumneavoastră este tratat cu respectul cuvenit și că acela care l-a primit va face tot ce este posibil să nu vă dezamăgească.

Cu respect, Gabriel PLĂIAȘU

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1