Arhiepiscopia Târgoviștei! Conferințe Pastoral – Misionare Clericale din a 2-a parte a anului!


În Arhiepiscopia Târgoviștei s-au desfășurat, în zilele de 22 și 23 noiembrie 2021on-line, pe platforma de comunicare ZOOM, conferințele pastoral-misionare clericale din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

În ziua de luni, 22 noiembrie 2021, au participat preoții din cadrul protoieriilor Târgoviște Sud și Pucioasa, iar, a doua zi, au participat clericii din cadrul protoieriilor Târgoviște Nord, Titu și Găești. Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la ele luând parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a aprofundat importanța misionară, liturgică și culturală a cimitirelor, ca spații sacre ale Bisericii, ce manifestă credința noastră în Înviere, precum și cinstea și respectul datorat celor adormiți. Înaltul Ierarh a arătat că necesara grija față de buna organizare a cimitirelor mărturisește despre efervescența credinței noastre, dar și despre legătura pe care o avem cu înaintașii noștri.

La prima conferință, au prezentat referate: Pc. Pr. conf. univ. dr. Mihail Teodorescu, de la Parohia “Sf. Ioan Botezătorul” din Municipiul Târgoviște (Protoieria Târgoviște Sud)  și  Pc. Pr. lect. univ. dr. Traian Alexandru Miu, de la Parohia Șotânga (Protoieria Pucioasa). Iar, la cea de a doua, au prezentat referate: Pc. Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu (Catedrala Mitropolitană) și Pc. Pr. Cosmin Ionuț Filip, de la Parohia Poiana de Sus (Protoieria Titu).

La ambele evenimente, au avut loc fructuoase, necesare și clarificatoare intervenții din partea unor clerici, ori ale părinților profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, pe probleme legate de tema conferinței.

În încheiere, au fost transmise diverse comunicări din partea Centrului Eparhial, fiind discutate probleme administrative concrete pe care le întâmpină preoții la parohii.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1