April 16, 2024
News Ticker

Camera Deputaților a votat eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali!

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, vineri fiind ultima în care putea fi dezbătut şi votat. Ultimul cuvânt în ceea ce priveşte iniţiativa legislativă o va avea Senatul. PSD şi UDMR se împotrivesc eliminării pensiilor speciale, în timp ce în PNL părerile sunt împărţite.

Proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali – primari, vcieprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ – a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Termenul până la care trebuia dezbătut şi votat era 19 noiembrie, adică vineri.

La următoarea şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, forul va constat situaţia, cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei figurează o solicitare a USR de prelungire a termenului pentru discuţie şi vot a proiectului de la 45 de zile la 60 de zile.

Iniţiativa legislativă, depusă de USR la începutul lunii septembrie, va trebui să strângă o susţinere de 69 de voturi pentru a fi adoptată şi de Senat, în condiţiile în care PSD şi UDMR se împotrivesc, prin asumare publică, în timp ce în PNL părerile sunt împărţite.

De altfel, votul decisiv îl are Senatul.

În prezent pensiile speciale ale aleşilor locali nu se află în plată, fiind date decizii de prorogare a intrării în plată de la an la an, începând cu 1 ianuarie 2020.

În mod normal, dacă Guvernul nu ia o decizie în luna decembrie, pensiile de serviciu ale aleşilor locali ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie 2022.

 

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1