October 2, 2022
News Ticker

A murit Benone Sinulescu! Îndrăgitul interpret de muzică populară avea 84 de ani!

Potrivit primelor informații, atistul s-a stins din viaţă din cauza unei pneumonii.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit în tot acest timp. A murit joi, în jurul orei 14:00.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la Buzău.

A fost un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin.

După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

A fost decorat de două ori, a scos 26 de albume în carieră, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Ion Iliescu, pe vremea când era preşedinte, i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Acesta i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1