December 7, 2023
News Ticker

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu! Solicitare intervenție UE pentru protejarea dreptului la educație al copiilor

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat intervenția UE pentru a proteja dreptul la educație al copiilor din România

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură, Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția UE pentru a proteja dreptul la educație al copiilor din România în contextul în care aproximativ 40% dintre școli rămân închise din cauza pandemiei.

Pandemia a arătat că în fața unor provocări comune este nevoie de un răspuns unitar. Din păcate, lipsa unor mecanisme europene a făcut ca milioane de elevi să nu aibă acces la școală, cum este în prezent cazul multor copii din România, unde 40% dintre școli încă sunt închise. Uniunea Europeană trebuie să intervină atunci când dreptul la educație nu este respectat!”, a declarat eurodeputatul social democrat.

Europarlamentarul român a solicitat cu această ocazie elaborarea unei politici comune în materie de educație și implementarea rapidă a Zonei Europene a Educației.

Europa are nevoie de o politică comună în materie de educație pentru a reduce decalajele existente între statele membre și a ne asigura că toți copiii au acces la educație de calitate. (…) De aceea, avem nevoie rapid de o Zonă Europeană a Educației pentru a face din Europa un lider în materie dar și un spațiu în care studiile sunt recunoscute, profesorii sunt sprijiniți, inegalitățile sociale sunt corectate și partenerii sociali sunt respectați și inegalitățile sociale sunt corectate.

Astfel s-ar crea premisele pentru un Plan European pentru Educație și un buget european dedicat care să asigure investiții suplimentare pentru dezvoltarea competențelor.

Este timpul să prioritizăm educația pe agenda europeană!”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1