September 28, 2022
News Ticker

AMVVD! 11 Noiembrie – Ziua Veteranilor!

11 noiembrie – Ziua Veteranilor

Pe 11 noiembrie 2003, Armata României a pierdut primul militar în teatrul de operaţii din Afganistan.

Denumită inițial “Ziua Armistițiului”, data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului.

“Ziua Armistițiului” este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene.

România s-a alăturat acestor state în anul 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr. 82/2006 și ulterior prin Legea 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat. Astfel, articolul 6, stipulează că ‘În semn de recunoaștere a meritelor veteranilor din teatre de operații/zone de misiuni pentru apărarea intereselor României se instituie Ziua veteranilor din teatrele de operații, care se organizează, anual, pe 11 noiembrie, prin grija Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul celorlalte instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.”

La mulți ani Veteranilor din Teatrele de Operații!

Sursa – AMVVD

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1