April 21, 2024
News Ticker

Tenis de Masă! Târgovișteanul Darius Movileanu, la Campionatul European U21!

DARIUS MOVILEANU LA CAMPIONATUL EUROPEAN U 21

De câte ori n-ați pronunțat cuvântul „spa”? Termenul provine din limba engleză și în traducere înseamnă „stațiune balneară”. Originea termenului este la localitatea belgiană Spa, una dintre cele mai vechi stațiuni balneo din Europa. Ce legătură are compania Pro Activ cu toate acestea? Are. Începând de mâine, Darius Movileanu, puștiul-minune al tenisului de masă românesc, va participa la Campionatul European Under 21, competiție organizată de localitatea belgiană pe care am amintit-o. O localitate cunoscută și pentru circuitul de Formula 1 pe care-l găzduiește. Un circuit pe care legendarul pilot Michael Schumacher deține recordul de victorii, în număr de 6. După el, vine o altă legendă, neuitatul Ayrton Senna, cu 5 succese la Spa-Francorchamps, dintre care 4 consecutive!

Dar să revenim la tenis de masă și, mai ales, la Darius. La precedenta competiție importantă, Europa Youth Top 10, a ocupat locul 8. Concurând și cu adversari mai în vârstă decât el. Așa cum se va întâmpla și acum. Competiția de luna trecută din Franța a fost câștigată de un sportiv norvegian, Borgar Haug. Dintre cele 9 partide jucate, Haug a câștigat 7. După două meciuri câștigate, Darius Movileanu s-a întâlnit cu sportivul norvegian. Pe care l-a condus cu 3-1, dar avea să piardă cu 4 la 3. Un meci descris de site-ul Federației Europene de Tenis de masă drept „match-horror”. Același site a reprodus, la finalul competiției declarația lui Borgar Haug: „Am pierdut două partide, cu Andras și Poret. Două întâlniri foarte grele. Dar când mă refer la victorii, trebuie să spun că Darius Movileanu a pus asupra mea o mare presiune”.

Suntem convinși că Darius Movileanu, la 16 ani, va pune o mare presiune și acum, la Spa, Belgia, asupra adversarilor săi. Pro Activ îți dorește succes, Darius!

Sursa – SC PRO ACTIV SRL

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1