February 22, 2024
News Ticker

PNL decide luni cu ce partid face alianță! Declarațiile lui Florin Cîțu!

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că şedinţa conducerii partidului în care se va decide cu cine va face majoritate partidul va avea loc luni şi a precizat că UDMR va face parte din orice formulă de guvernare. Cîţu l-a atacat pe Dacian Cioloş, pentru afirmaţia acestuia potrivit căreia este o glumă să îl propui pe preşedintele PNL premier.

Despre discuţiile cu PSD de joi seară, preşedintele PNL a arătat că a fost o discuţie bună.

Nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că sunrtem responsabili şi am pornit la acest drum pentru a face un guvern, Ne uităm la cea mai bună soluţie pentrui PNL şi pentru România şi trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru a guverna România în perioada următoare”, a spus Cîţu.

Despre rotaţia premierilor PNL şi PSD, Cîţu a spus că ”domnul Ciolacu a dat din discuţia de ieri”. ”Repet, aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii şi funcţia de premier. Da, este pe masa această variantă, trebuie să mergem fiecare în partidul lui cu ea”, a afirmat Cîţu.

Cîţu a fost întrebat şi despre varianta guvernării timp de 7 ani, PSD-PNL: ”Haideţi să facem un pas, să avem un guvern acum”, a comentat acesta.

Despred cedarea funcţiei de premier de către PNL, către PSD, pentru primii doi ani, Florin Cîţu a spus: ”Staţi să vedem formula la care vom ajunge”.

Liderul PNL a spus că mandatul pe care l-a primit a fost de a discuta şi cu USR şi cu PSD, deocamdată”.

Florin Cîţu a ţinut să critice afirmaţia lui Dacian Cioloş, preşedintele USR, care spusese că varianta ca PNL să vină cu Florin Cîţu propunere de premier, din nou, este ”o glumă”. ”Nu am înţeles şi sunt puţin dezamăgit, pentru că am avut o discuţie bună cu cei de la USR. Am văzut o declaraţie a domnului Cioloş care pune sub umbră autoritatea preşedintelui PNL. Este complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbeşti de preşedintele PNL, ar fi o glumă să fie premier”, a arătat Cîţu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă UDMR va face parte din viitorul Guvern. ”UDMR va face parte din orice guvern, sunt partenerii noştri şi vom merge cu UDMR în orice formulă”, a spus Cîţu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la un eveniment al IMM-urilor, la care a fost prezent şi liderul PNL Florin Cîţu, că doreşte să îi asigure pe toţi de buna sa credinţă şi a preşedintelui PNL, arătând că formula de guvernare PNL-PSD este ”singura soluţie politică”, iar el îşi asumă acest proiect.

Preşedintele PSD a făcut referire în discursul său la întâlnirea de joi cu reprezentanţii PNL, pentru formarea guvernului şi a unei noi majorităţi.

Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu cât şi colegul meu Florin Cîţu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorităţi, al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcţia în care am plecat nu este cea corectă. Fiecare dintre noi ştim ce am greşit, îmi pare rău, cu adevărat voi aţi greşit mai mult, pentru că aţi fost la putere. Eu vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi după discuţia de ieri, şi de buna credinţă a preşedintelui Florin Cîţu”, a spus Ciolacu.

El a precizat că cele două partide au depăşit momentul în care ”am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziţionări”.

Eu consider, şi o spun cu toată responsabilitatea, că în acest moment de răscruce a României, nu avem altă soluţie politică”, a spus Ciolacu.

El a mai afirmat că, dacă va continua răzoiul dintre cele două partide mari ale României, la anul, în martie, vom vorbi de o nouă criză politică şi în mod categoric de alegeri anticipate. ”Să nu credeţi că cei care vor să stăpânească acestă ţară prin dezbinarea românilor se vor opri aici. Îmi asum acest proiect, sper să reuşim să îl realizăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1