May 27, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Vizită la Biserica Parohiei Gura Vulcănii, monument istoric!

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, am vizitat din nou biserica parohiei Gura Vulcănii, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan, fostul președinte al CJD și deputat, Gheorghe Ana, vicepreședintele și secretarul general al CJD, Antonel Jîjîie și Dan Popa, părintele Consilier eparhial Ionut Ileana și maestrul Cătălin Palamariu, membru în Comisia Națională de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române.

Scopul vizitei noastre a fost acela de a aduce biserica monument istoric, construită în anul 1779, la strălucirea de altădată, prin refacerea integrală a picturii, ținând cont de faptul că de la ultima noastră vizită s-a constatat că nu este nevoie de consolidare, în urma expertizei care ne-a fost prezentată. În ultima fotografie vedeți pictura originală care s-a descoperit sub cea existentă.

Sunt convins că prin implicarea celor prezenți, a Arhiepiscopiei Târgoviștei, a Consiliului Județean Dâmbovița și a preotului paroh Ionel Topor vom reuși. Ne-am propus ca până la 1 martie 2022 să avem expertiza și proiectul tehnic realizate, astfel încât să putem începe lucrările de restaurare a picturii.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1