June 13, 2024
News Ticker

Prevenția Salvează Vieți! ALDE Dâmbovița, acțiune de informare și prevenire a cancerului de sân!


Prevenția face diferența între viață și moarte și scutește mii de femei de suferințe traumatizante. ALDE Dâmbovița, în campanie de informare și prevenire a cancerului de sân

Cancerul de sân, cea mai frecventă formă de cancer pe care o fac femeile și a doua cauză de mortalitate în bolile neoplazice, după cel pulmonar, la modul general, poate fi prevenit sau descoperit în stadii incipiente cu șanse maxime de vindecare.

Suferința extrem de traumatizanta pentru femei, cancerul mamar, descoperit la timp, se tratează astăzi și se vindecă.

Sub titulatura „PREVENȚIA salvează vieți!”, Filiala ALDE DÂMBOVIȚA, a desfășurat o acțiune de informare și prevenire a cancerului la sân! S-au alăturat inițiativei ALDE Dâmbovița foarte multe femei, membre ale formațiunii politice, dar și tineri din Organizație, care au înțeles că implicarea lor poate salva vieți, așa că au mers astăzi pe străzile municipiului Târgoviște, au stat de vorbă cu femeile pe care le-au întâlnit, le-au oferit pliante de informare privind prevenirea cancerul de sân, dar și măști de protecție, dată fiind perioada dificilă prin care trecem în această perioadă, generată de pandemia de coronavirus.

Îmbucurător este faptul că din ce în ce mai multă lume este conștientă că informațiile pot fi diseminate, astfel încât să ajungă la cât mai multe femei, acestea știind că un simplu control periodic le poate salva viața și scuti de o suferință teribilă.

„Mai mulți tineri s-au alăturat azi campaniei noastre, unde au împărțit câteva sute de flyere și măști de protecție!”, a declarat președintele ALDE Dâmbovița, Nicolae Florin Preda.

Octombrie este considerată luna luptei împotriva cancerului de sân, tocmai pentru că debutează cu Ziua Mondială a Luptei împotriva cancerului de sân, marcată la 1 octombrie.

În România, Ziua luptei împotriva cancerului de sân a fost marcată pentru prima dată în anul 2014, după ce, la 30 septembrie același an, Senatul și-a asumat o Declarație, prin care ziua de 1 octombrie era recunoscută ca Zi națională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând „o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial”.

 

Sursa – ALDE Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1