September 25, 2022
News Ticker

Liderul CJD, Corneliu Ștefan! Caravana Dâmbovița Curată! Colectăm selectiv!

#CaravanaDâmbovițaCurată

#ColectămSelectiv

Tone întregi de gunoaie prin pădurile din județ, ape pe care plutesc mii de pet-uri, străzi unde este imposibil să nu găsești ceva aruncat pe jos, șanțuri care se înfundă din cauza unor oameni care cred că județul nostru este coșul lor de gunoi.

Acest lucru se poate schimba! De fapt, trebuie să se schimbe!

Astăzi, la #Aninoasa, au sosit 2.379 de pubele de 120l, câte una pentru fiecare gospodărie, iar acestea, în cel mai scurt timp, vor fi distribuite oamenilor din comună.

Ceea ce s-a petrecut la Aninoasa se va repeta în fiecare municipiu, oraș și comună din Dâmbovița.

Fiecare unitate administrativ-teritorială va primi pubele, containere, recipienți metalici și saci rezistenți în cadrul uriașului proiect de colectare selectivă și transport separat al deșeurilor menajere din Dâmbovița.

#CaravanaDâmbovițaCurată ajunge zilele viitoare în toate localitățile județului nostru!

Astfel, până la finalul anului, în tot județul nostru vor fi distribuite 160.000 de pubele și 5.241 containere pentru că, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐, deșeurile vor fi colectate selectiv, pe cel puțin două fracții, umedă și uscată, ca parte a unui contract cu o valoare de aproximativ 354.000.000 lei.

Un lucru foarte important în procesul de colectare selectivă este acela că toate mașinile, peste 120, sunt dotate cu un sistem de cântărire, iar datorită unui soft aflat pe acestea vom cunoaște, în timp real, ce cantitate de deșeuri a fost colectată de la fiecare gospodărie, dar și cantitatea totală de deșeuri din fiecare localitate parte.

De asemenea, pubelele conțin un cip de indentificare, astfel încât acestea să poată fi monitorizate de vehiculele de colectare. În acest fel, ne asigurăm că pubelele nu vor fi înstrăinate sau utilizate în alte scopuri.

Nu în ultimul rand, vreau să vă mai spun că se află în derulare proiectul “Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire”, prin care se va construi o stație de tratare mecanică biologică, din fonduri europene, cu o valoare de 70.000.000 de euro.

Trebuie să conștientizăm că un județ curat este o muncă de echipă și trebuie să punem cu toții umărul la acest efort.

Fiecare dintre noi va avea ocazia să arate că ne pasă de locul în care trăim și de ceea ce lăsăm în urma noastră.

Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1