December 10, 2023
News Ticker

Expoziție la Vulcana – Pandele! Ion Gr. Popescu – inginer, hotarnic și amenajist (1870 – 1947)

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați expoziția dedicată inginerului silvic, hotarnic și amenajist Ion Gr. Popescu, fratele artistului Gabriel Popescu.

Expoziția este organizată în avanpremiera evenimentelor din anul 2022: comemorarea a 85 de ani de la trecerea în neființă a artistului Gabriel Popescu, 50 de ani de la inaugurarea Casei Atelier Gravor Gabriel Popescu, 120 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a casei din Vulcana-Pandele.

La 1 aprilie 1898, Ion Gr. Popescu a absolvit Școala Specială de Silvicultură de la Brănești, făcând parte din prima generație de silvicultori cu studii superioare din România. În anul 1923, casa construită de artist intră în proprietatea fratelui, iar în anul 1969, fiica inginerului silvic Ion Gr. Popescu, avocata Lizica Popescu, o donează Muzeului Județean Dâmbovița pentru a fi transformată în casă memorială, în amintirea unchiului său, artistul Gabriel Popescu. Prin amabilitatea domnului arhitect Corneliu Ionescu, nepotul de frate al artistului, o serie de documente de familie și obiecte au fost donate Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, iar o parte pot fi văzute cu această ocazie: diploma de absolvire cu numărul 8 a Școlii Speciale de Silvicultură, numirile în diverse funcții, documente militare, fotografii de familie și acte de stare civilă, diverse obiecte personale.

Expoziția poate fi vizitată la Casa Atelier Gabriel Popescu din Vulcana-Pandele, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, de marți până duminică, între orele 08:00 și 16:00.

Accesul în muzee se va face cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1