June 13, 2024
News Ticker

E oficial! Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din Grupul Parlamentar PNL!


Fostul președinte PNL, liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi, 26 octombrie, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată încă de săptămâna trecută.

 

Ludovic Orban a declarat că ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie, prin creearea unei crize politice artificial și prin distrugerea unui partid. Orban a precizat că nu îşi dă încă demisia din PNL.

Fostul lider liberal a lansat atacuri dure la adresa actualului lider Florin Cîţu şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”, a afirmat Ludovic Orban.

Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL şi-mi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. 

Motivul principal al deciziei mele este de ceea ce reprezentăm noi parlamentarii. Obligaţia pe care o am faţă de cetăţenii care au avut încredere în mine şi PNL e să-mi respect angajamentele din campania electorală. Singura soluţie e de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Atâtea decizii inepte împotriva României nu mi-a fost dat să văd”, a afirmat Orban.

S-a creat o criză politică arificial. A fost făcut praf un partid politic, făcută praf Coaliţia, iar cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern”, a completat Orban.

Nu-mi dau demisia încă din PNL. Mi-am dedicat toată viaţa matură. În partid sunt oameni corecţi, cinstiţi. Pentru a mă întoarce în grupul PNL trebuie îndeplinite câteva condiţii: conducerea trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf. Eu nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”,  a mai afirmat Orban.

Sursa -7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1