June 13, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Sfântului Mucenic Dimitrie, la Catedrala din Târgoviște!


În prezența credincioșilor din Târgoviște, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, marți, 26 octombrie 2021, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Cu prilejul acesta, Înaltpreafinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, diacon Sofian Sebastian Adrian, pe seama parohiei Mogoșani, Protoieria Mogoșani.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat personalitatea mărturisitoare a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie pentru lumea creștină, evidențiind calitățile sale duhovnicești, osârdia în trăirea principiilor de viață evanghelice, valoarea misionară a faptelor sale și curajul de a mărturisi cu viața atașamentul față de credința în Hristos. Cu aceiași osârdie și fidelitate, cu toții avem datoria de a vesti lumii noastre profunzimea tezaurului de spiritualitate ortodoxă, mărturisind contemporanilor frumusețea trăirii prezenței cotidiene a lui Dumnezeu în viața noastră.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1