April 25, 2024
News Ticker

APIA Dâmbovița! Se primesc cererile pentru ajutorul de stat la motorină!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  Centrul Judetean Dambovita primeste, pana la sfarsitul  acestei luni, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul III  / 2021.

        Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură si a fost calculat la valoarea de 1.5720 lei/ litru.

Fermierii pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina, prin mijloace electronice de comunicare.

Pentru lamurirea oricarei neclaritati, fermierii sunt rugati sa sune la APIA Centrul Judetean  Dambovita unde vor fi consiliati de functionarii responsabili cu aceasta activitate.

In judetul Dambovita sunt aproximativ 450 de beneficiari care au obtinut acord favorabil de finantare. Pentru trimestrul III, 164 de fermieri damboviteni au depus cerere de solicitare a ajutorului de stat însoţita de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate  si copiile facturilor de achizitie .

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1