June 13, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Slujire Arhierească la Catedrala din Târgoviște!


În Duminica a XXIII-a după Rusalii, în ziua de 24 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Cu respectarea strictă a normelor sanitare în vigoare, credincioșii din Târgoviște au fost alături de Ierarhul lor, luând partea la hirotonia întru diacon, pe seama Parohiei Mogoșani, Protoieria Găești, a tânărului teolog Sofian Sebastian Adrian, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat fragmentul din Evanghelie citit la Sfânta Liturghie, legat de vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, arătând că demonizarea înseamnă mai ales depersonalizare și pierderea libertății, întunecarea chipului lui Dumnezeu din om și neputința de a te bucura de frumusețea darului vieții, realitate des întâlnită mai cu seamă la unii care, luați prizonieri de unele ideologii, devin adversari ai Bisericii și ai omului.

La fel cum cel eliberat de duhurile rele a devenit un misionar al iubirii generoase și milostive a Domnului și noi cei ce ne bucurăm de marea demnitate de fii ai lui Dumnezeu, fără a trece prin această cumplită robie a răului, avem datoria de a fi vestitori ai Evangheliei și ai puterii Lui, împărtășind lumină, speranță și binecuvântare contemporanilor noștri. În acest sens, alături de preot, medicul este întotdeauna cel care slujește sănătatea omului și de aceea trebuie să ascultăm de ei ca de cei prin care Dumnezeu lucrează.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1