December 4, 2023
News Ticker

București – Târgoviște! Câștigător desemnat pentru proiectarea noului drum de mare viteză!

CÂȘTIGĂTOR DESEMNAT PENTRU PROIECTAREA NOULUI DRUM DE MARE VITEZĂ #BUCUREȘTI#TÂRGOVIȘTE

Compania de Drumuri a primit undă verde de la Agenția pentru Achiziții Publice pentru desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectarea viitorului drum rapid între București și Târgoviște. În cazul fericit în care nu vor fi depuse contestații, contractul ar trebui să fie semnat zilele următoare.

Dacă lucrările de dublare ale actualului drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, ce trece pe 53% din distanță prin localități, ar fi fost o soluție rudimentară, scumpă, de durată și cu deranj major pentru cetățeni și șoferi, atât în timpul lucrărilor, cât și mai apoi prin creșterea riscului de accidente.

Specialiștii din Ministerul Transporturilor și CNAIR au schimbat la începutul anului aceasta strategiea păguboasă, mergând înainte cu o variantă de drum rapid nou, cu 2 benzi pe sens, separare pe mijloc, intersecții denivelate, viteză de proiectare de 120-130 km/h, care să evite localitățile, mult mai eficient de construit și cu o siguranță sporită.

Astfel, în martie a fost lansată licitația și în mai au fost depuse ofertele pentru proiectarea drumului rapid București-Târgoviște pe noul model de caiet de sarcini modern, cu condiții contractuale echilibrate, cu cerințe geotehnice suplimentare, practic din acest contract urmând să rezulte un ”preliminary design” solid pe baza căruia lucrările să meargă șnur. Tipul drumului (autostradă sau drum expres) va rezulta în cadrul acestui contract.

În paralel, sau executat reparații extinse pe actualul drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, fiind realizate în această vară:

+ Reparații pe suprafețe extinse pe 35.000 de metri pătrați

+ Reparații de gropi pe 2.000 de metri pătrați

+ Instalări de panouri de orientare de dimensiuni mari

+ Instalări de indicatoare rutiere de orientare

+ Amenajarea intersecțiilor, trecerilor de pietoni și punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală și verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpișori lamelari și alte indicatoare rutiere.

Este lansată licitația pentru modernizarea următorului sector din DN71 între Târgoviște și Sinaia, pentru a asigura o nouă traversare civilizată peste Meridionali.

Sursa – Florin Grigorescu

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1