February 23, 2024
News Ticker

Deputatul PSD, Radu Popa! KWI l-a pus pe Virgilică Popescu să ne lase pe cap cu un prost în mijlocul unei furtuni energetice!

Acum, abia acum se gândesc si liderii europeni sa facă achiziții centralizate de gaz de la ruși după cum citesc azi in zf.ro.

Eu am spus asta in 2016 chiar de la Bruxelles,participam la reuniunea parlamentarilor europeni U40.

Azi e târziu, 60% din livrările de gaz către UE vin din Rusia. Pe baza gazului rusesc se produce aprox. 25% din energia electrică la nivelul întregii Europe și în Marea Britanie dependența ajunge tot la 60%. Cum să ieși din cleștele acesta? Doar cu capacitați proprii de producție a energiei. Puteam să le facem? Puteam, o centrala de 400 Mgw durează cam doi ani să fie pusă în funcție. De ce nu le’am făcut din timp, știind din 2017-2018-2019 ca vine liberalizarea peste noi și ca rușii închid conducta prin Ukraina? De proști. Ministerul economiei și apoi al Energiei a fost condus din 2019 de acelasi personaj: liberalul Virgilică Popescu. Cine l’a pus? KWI. De ce l’a pus? Ca să ne lase pe cap cu un prost în mijlocul unei furtuni energetice. Aveam gaz să facem centrala pe gaz și să producem și energie electrică și sa livram și gaz? Avem rezerve cu care ținem toată Europa in următorii doi, dacă rușii nu le mai dau nici un metru cub. Și atunci vă întreb: e prostie sau e altceva?

Deputat Radu Popa – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1