October 21, 2021
News Ticker

Revoltător! Copiii cu nevoi speciale de la Școala Gimnazială Specială Târgoviște, în continuare, fără transport gratuit!

La o lună de la debutul anului școlar 2021 – 2022, elevii Școlii Gimnaziale Speciale din Târgoviște sunt, în continuare, fără transport, situație cu care se confruntă încă din anul școlar anterior. Instituția de învățământ la care facem referire este singura ce acest fel din județul Dâmbovița, fapt pentru care elevii cu cerințe educative speciale se deplasează din majoritatea comunelor cu mijloace de transport în comun sau cu sprijinul părinților.

De subliniat faptul acești copii au nevoie de transport special din cauza deficiențelor pe care le au, copiii nu pot veni neînsoțiți la școală, iar părinții nu își permit plătească abonamentele. Mai mult decât atât, sunt rute pentru care NU EXISTĂ transport în comun sau, în alte cazuri, mai grav, șoferii nu îi iau, pentru aceștia pot oricând face crize datorate deficiențelor pe care le au. Dumitru Irena, cadru didactic la Școala Gimnazială Specială din Târgoviște, a prezentat situația critică în nenumărate rânduri, însă instituțiile competente nu au luat nicio măsură în vederea soluționării transportului elevilor cu nevoi speciale.

Sunt vreo 208 copii la Școala Specială, care au nevoi de transport speciale, ei nu sunt copii pe care îi poți urca, pur și simplu, într-un autobuz și -i trimiți la școală. Ei au nevoie de însoțitori, unii au probleme de sănătate care nu le permit meargă cu transportul în comun, au existat, anterior, 6-7 trasee, culegeau copiii de prin toate localitățile și cred este momentul, este cazul se renunțe la abordarea astafară suflet, spun eu, a unei probleme și Consiliul Județean, în loc aloce bani pentru a rezolva trotuarele unor privați din localitățile din jurul Targovistei, aloce banii respectiv pentru subvenționarea transportului pentru acești copii. Mai mult de trei sferturi dintre acești copii nu ajung niciodată la școală! Asta este realitatea pe care o refuzăm o privim. Școala nu înseamnă numai facem clădiri, ci înseamnă asiguri, efectiv, accesul copiilor la școală și la condiții normale de activitate”, a declarat Adrian Țuțuianu – Președinte PRO România Dâmbovița.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1