April 18, 2024
News Ticker

Cristina și Moni, Asociația Hera Club! O poveste despre oameni cu suflet!

Poveştile beneficiarilor noştri speciali, cu care v-am obişnuit în ultimele luni, au în spate poveşti deosebite ale celor pe care îi numim oameni cu suflet. Ei sunt acolo pentru cei mai puţin norocoşi oricând au nevoie şi sunt dispuşi să ajute necondiţionat!

Astfel de oameni am găsit şi în cadrul Asociaţiei Hera Club. Cristina şi Moni nu au rămas indiferente la nevoile micuţilor cu măsură de protecţie sau ale micuţilor cu dizabilităţi, care se află în familiile naturale. Văzându-le zâmbetele copiilor speciali la evenimente de grup, au decis să deschidă porţile spaţiului de joacă Hera KIDS în mod gratuit, dar şi braţele prietenoase şi afectuoase, tuturor copiilor cu dizabilităţi şi celor care nu au avut norocul să crească în familia naturală. Aceştia pot petrece clipe frumoase şi, totodată, pot face terapie prin joacă în spaţiul colorat şi bine organizat, dedicat lor, de luni până vineri. Părinţii trebuie să anunţe înainte de a veni cu micuţii cu dizabilităţi, care trebuie să fie însoţiţi permanent de un adult, astfel încât să îi fie alături la fiecare reacţie.

De asemenea, copiii cu dizabilităţi şi cei cu măsură de protecţie specială au gratuitate şi la centrul de echitaţie Hippo Hippy, situat pe Dealul Domnitorilor. Regulile sunt aceleaşi: un telefon înainte şi însoţitor permanent în timpul petrecut alături de cai. Hipo-terapia se numără printre cele mai eficiente metode de recuperare pentru copiii cu deficienţe locomotorii, de limbaj sau de relaţionare şi, datorită generozităţii Cristinei și a lui Bogdan Ana, proprietarul cailor, micuţii pot beneficia în mod gratuit de terapie alături de cele mai nobile animale.

Cristina, preşedintele Asociaţiei Hera Club, este mai tot timpul prezentă la centrul de echitaţie şi are grijă ca fiecare copil să se acomodeze uşor cu caii, fără să fie forţaţi în vreun fel să se apropie de animalele atât de blânde.

Moni, animator socio-educativ şi vicepreşedintele Asociaţiei Hera Club, este cea care împrumută feţele personajelor de poveste şi care îi însoţeşte pe copii în lumea basmelor. Nu se mulţumeste doar cu bucuria pe care o simt micuţii în preajma ei şi cu energia emanată de ei în spaţiul de joacă Hera KIDS, ci îşi doreşte să facă mai mult pentru micuţii cu nevoi speciale. Astfel că, s-a înscris şi la un curs ABA pentru a-i ajuta pe copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, dar şi pentru a-i înţelege mult mai bine.

Cele două “personaje” deosebite pe care am decis să vi le prezentăm sunt oameni cu suflet de pus la suflet! Şi-au oferit sprijinul necondiţionat cu inima deschisă şi cu zâmbete largi pe chipuri, cu vocea plină de blândeţe şi cu gândurile empatice faţă de copiii speciali şi faţă de părinţii lor atât de greu încercaţi.

Cu astfel de oameni facem echipă şi încercăm şă le facem viaţa mai frumoasă celor chinuiţi de soartă. Astfel de oameni sunt exemple demne de urmat, iar bunătatea de care dau dovadă le va fi răsplătită din plin!

Cuvintele de mulţumire nu sunt suficiente pentru a ne exprima recunoştinţa, dar bucuria copiilor, zâmbetele atât de sincere ale micuţilor noştri speciali reprezintă cea mai mare răsplată pentru cei dornici să ajute.

Vă invităm şi pe dumneavoastră alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa şi de oamenii cu suflet care ne sunt aproape. Împreună putem face şi mai mult bine!

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1