Guvernul Cîțu a fost demis! Moțiunea de Cenzură, adoptată în Parlament!


Deputații și senatorii s-au reunit marți, de la ora 12:00, în ședință comună a Parlamentului pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. Numărătoarea paralelă arată că moțiunea a fost adoptată cu 281 de voturi.

 

UPDATE 15:07 Florin RomanVom lua o decizie, PNL e un partid responsabil.

UPDATE 15:01 Sorin Grindeanu a anunțat că moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 281 de voturi, scorul fiind unul istoric.

Potrivit HotNews.ro, moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută și de USR și AUR a fost adoptată marți, conform numărătorii paralele făcute de PSD și USR.

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost astfel demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare.

Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Deputatul Daniel Suciu a anunțat că 281 de parlamentari au votat, la finalul procedurii de votare din plen. Parlamentarii PNL și UDMR nu au votat, iar potrivit calculelor moțiunea de cenzură a fost adoptată.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis erau necesare 234 de voturi.

Sursa – 7Media

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1